Keski-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan yksityiset ja paikalliset lääkäri- ja hyvinvointikeskukset ovat allekirjoittaneet tänään aiesopimuksen yhteistyöstä, jolla ollaan rakentamassa pohja alueellisesti vahvalle toimijalle. Sopimuksessa ovat mukana Lääkärikeskus Promedi Oy (Vaasa), Härmämedi Oy (Kauhava), Seimedi Oy (Seinäjoki), Fysimedi Oy (Vaasa-Seinäjoki-Kauhava), TyöPlus Oy (Kokkola, Pietarsaari, Uusikaarlepyy, Kruunupyy, Teerijärvi, Tunkkari, Toholampi, Kannus) ja  Härmän Kuntoutus Oy (Kauhava-Vaasa-Pietarsaari).

Yritykset muodostavat pohjan konsortiolle, jossa jokainen yritys toimii itsenäisesti, mutta tarjoaa palveluitaan alueellisena yhteistyökumppanina asiakkailleen toimialueellaan. Täysin suomalaisomisteiset lääkäri- ja hyvinvointikeskukset mahdollistavat yhteistyöllä työterveys- ja yksityisasiakkailleen ammattitaitoiset palvelut helposti saataville. Nykyisellään toimijat muodostavat vahvan rakenteen toiminnan edelleen kehittämiselle. Talousalueella työskentelee yli 210.000 työikäistä, joita yhteenliittymä kykenee palvelemaan entistä paremmin. Selkeä tavoite on olla markkinajohtaja työterveyshuollossa toiminta-alueella.

Sopimuksen allekirjoittaneiden yhteenlaskettu liikevaihto on tällä hetkellä lähes 30 miljoonaa euroa. Toimijat täydentävät toisiaan myös palvelutarjonnallaan, jolloin kukin toimija kykenee keskittymään omiin vahvuusalueisiin ja niiden edelleen kehittämiseen.

Palvelutarjonnasta voi todeta jo nyt laaja-alaiset työterveys-, työpsykologia, erikoislääkäri-, laboratorio-, kuvantamis-, päiväkirurgia-, työfysioterapia-, hyvinvointi- ja kuntoutuspalvelut. Konsortion sopimuksen allekirjoittaneilla on myös vahva näkemys etälääketieteen- ja digitaalisten palveluiden tarpeellisuudesta, joilla voidaan tukea kustannustehokkaasti ja vaikuttavasti yhä suuremmissa määrin ennaltaehkäisevää työterveyshuoltoa. Vaikuttavuus konkretisoituu nopeasti työkykyongelmien vähenemisenä hyödyntäen ennaltaehkäiseviä toimia kuten kuntoutusta. Pitkällä aikavälillä vaikuttavuus näkyy myös työkyvyttömyyseläkemenoissa alueen suurimmilla työnantajilla.

Vahva alueellinen työterveyshuollon kumppaniverkostoon pohjautuva toimija kykenee jatkossa myös vastaamaan valinnanvapauden piirissä olevien sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä kuntoutuspalvelujen tuottajana hyvässä yhteistyössä julkisen sektorin kanssa.

 

Lisätietoja antaa:

Toimitusjohtaja Mikael Fredman, Promedi Oy, Vaasa ,+358 44 387 3800 mikael.fredman@promedioy.fi
Toimitusjohtaja Jarmo Nissi, Työplus Oy, Kokkola, +358 44 7809228 jarmo.nissi@tyoplus.fi
Toimitusjohtaja Jan-Erik Hagfors, Härmän Kuntoutus Oy – Härmämedi Oy – Seimedi Oy, +358 50 564 6457 jan-erik.hagfors@seimedi.fi
Toimitusjohtaja Minna Vienola, Fysimedi Oy, +358 50 407 8509 minna.vienola@harmankuntokeskus.fi

 

Paikalliset yksityiset lääkäriasemat aloittavat uuden yhteistyön
Bitnami